1a Setmana de la Bioconstrucció a l'EPS
Organitzada per l'Escola Politècnica Superior i el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació
Descarregar PdfDel 28 de novembre a l'1 de desembre de 2017 es va desenvolupar a l'Escola Politècnica Superior de la UdL la 1a Setmana de la Bioconstrucció organitzada per l'Escola i el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació.
L'activitat s'organitzà en tres sessions obertes i gratuïtes que és van realitzar a la Sala de Graus de l'EPS (aula 2.03):
28 de novembre
LA CONSTRUCCIÓ AMB BALES DE PALLA COM ALTERNATIVA SOSTENIBLE
a càrrec del Sr. Joan Romero
La construcció amb bales de palla segueix en la punta de llança al mercat de la bioconstrucció. Des de sistemes bàsics i intuïtius a sistemes prefabricats, aquesta modalitat constructiva ofereix un ventall de possibilitats que permet poder aplicar-ho en qualsevol àmbit de la construcció.
Joan Romero és arquitecte tècnic, auditor energètic en edificació i docent. Màster de Bioconstrucció a la IEB-UDL i Màster en eficiència energètica i sostenibilitat en la UJI. Amb experiència en gestió i execució de projectes de bioconstrucció amb bales de palla. Soci d'okambuva.coop i doctorant en construcció amb terra per la UPV.
La terra és un material de construcció històric, però també del futur. Les seves possibilitats tecnològiques, de sostenibilitat i propietats saludables fan de la terra un dels materials de construcció més interessants. Com treballar-la avui en dia és tot un repte de recuperació de les tècniques populars d'arreu del món i de com adaptar-les als paràmetres occidentals actuals. Tot i les dificultats, actualment ja és una realitat a diferents països "desenvolupats". En molts d'altres, mai no s'ha deixat d'utilitzar la terra com un material de construcció principal.
Albert Puy és arquitecte Tècnic. Soci de la cooperativa COECO. Experiència en construcció i rehabilitació d'edificis amb tàpia i amb criteris de bioconstrucció.
1 de desembre