Currículums Candidats Premi Alumni EPS 2014
Premi Alumni EPS a la Trajectòria Professional
Josep Fernández González
En Josep Fernández es titula l'any 2000 com a Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes a l'EPS i continua la seva formació a la Universitat de Barcelona (Enginyeria Electrònica) i a la UOC on cursa Enginyeria Informàtica. L'any 2012 obté la titulació d'Executive MBA (EAE Business School).
El 2002 inicia la seva trajectòria professional a l'empresa CEMIC (Centre d’enginyeria i microsistemes d’instrumentació i control) com a enginyer de software on participa al projecte AUTODOOR (microsystem for automotive door module).
Posteriorment s'incorpora a l'empresa Xanatel.com com a enginyer de software i posteriorment responsable de departament, responsabilitzant-se de les tasques de disseny de sistemes d'informació i dispositius per a la gestió de parcs de vehicles, localització, telemetria i seguretat, ...
El 2005 s'incorpora a l'empresa Distromel SA com a enginyer de software en tasques de gestió i desenvolupament dins el departament de I+D.
El mateix 2005 s'incorpora a l'empresa INDRA on actualment ocupa el lloc de Gerent de Projectes TI i desenvolupa tasques relacionades amb la direcció d'equips de treball (coordinació de diferents projectes desenvolupats en àrees com AAPP, Industria, Utilities, ...), relació amb clients i proveïdors i control i gestió interna de projectes (supervisió, seguiment econòmic, qualitat i planificació dels diferents projectes i de l'àrea de responsabilitat).
Esteve Josa Farran
L’Esteve Josa va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial, amb l’especialitat de Mecànica. Al finalitzar la carrera va guanyar una beca de La Caixa que li va permetre estudiar un màster especialitzat en automoció a Epsilon-Euskadi.
El 2007/2008 comença a treballar a Epsilon Euksadi com a Data/Race Engineer a la Formula World Series 3.5 amb l’equip Renault. Al 2008 entra a treballar com a Test-Project Engineer a IDIADA Automotive Technology - Vehicle Dynamics. Finalment al 2012 inicia la seva experiència a l’empresa d’automoció Mc Laren com a Development Engineer on s'implica en la creació d'un nou vehicle per garantir questions de seguretat, eficàcia, fiabilitat, durabilitat, etc.
Mc Laren és una de els empreses punteres en el sector de l'automòbil esportiu de gamma alta, allí hi treballen amb la millor tecnologia i al més alt nivell.
Guillem Baches García
Guillem Baches va estudiar Informàtica de Gestió a la EPS. Més tard va cursar Enginyeria Superior en Informàtica a la UPC on va cursar la majoria d'assignatures relacionades en el camp d'Intel·ligència Artificial. Ha treballat durant 5 anys a l'Ajuntament de Lleida (2004-2010) com a Project Manager i a la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (2008) com expert docent. També ha col·laborat com a Professor associat en l'Assignatura de Processadors del Llenguatge (2007) a la EPS.
Guillem Baches ha estat també Campió de Catalunya d'Escacs Absolut i en categories inferiors Infantil, Cadet, Juvenil, Universitari (per la UPC) i tres cops per equips amb la Unió Gracienca d'Escacs. A més a més, ha participat dos cops en el Campionat Mundial d'Escacs Computacional disputat a Israel (2004) i Torí (2006) amb el seu motor de joc propi, anomenat FIBChess, implementat amb eines d'Intel·ligència Artificial i emprant Xarxes Neuronals per a l’aprenentatge.
Inicia la seva trajectòria com emprenedor l'any 2007 amb la xarxa social de microblocs khaces (www.khaces.com) en la que els usuaris comparteixen el que estan fent mitjançant missatges curts de 140 caràcters. Actualment la seva empresa WAYDN, ubicada a Lleida, es la que gestiona khaces i a l'hora una xarxa de blocs i microblocs de més de 50 llocs web que genera més de 3 milions de pàgines vistes mensuals. Els continguts de la xarxa de blocs de WAYDN son de temes diversos en els sectors de Ocupació (www.empleocero.com), Serveis ciutadans (www.renovarpapeles.com), Oci i Tecnologia. És també un reconegut blogger a nivell estatal. Escriu al seu bloc personal (www.guillembaches.com) des de l'any 2006 i compta amb més de 70.000 seguidors a la xarxa social Twitter i molta activitat a les xarxes socials.
www.guillembaches.com facebook.com/guillembaches twitter.com/guillembaches instagram.com/guillembaches klout.com/guillembaches
Marcel López Rodríguez
En Marcel López finalitza els estudia d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió l'any 2004 i continua la seva formació a la UPC on cursa Enginyeria en Informàtica. Finalment, a la University of California-Irvine, Henry Samueli School of Engineering, cursa el 2007 el Master of Science in Electrical Engineering.
Gran part de la seva trajectòria professional la desenvolupa a l’empresa CANDELIS INC. on comença treballant de becari de desenvolupament de software d’imatge mèdica el 2007 i, un any després ja exerceix d’enginyer de software, essent elresponsable del desenvolupament de productes d’imatge mèdica.
Al 2008 ascendeix a Cap d’Enginyeria de Candelis Inc., lloc que ocupa en l’actualitat, on es el responsable de la sortida al mercat de cinc diferents productes d’imatge mèdica i està al càrrec de la gestió d’un equip de 7 enginyers, del producte (disseny, requeriments, tendències del mercat, documentació, demostracions de productes, fires nacionals i internacionals), gestió de projectes (llançament de productes, seguiment de tasques i fites, comunicació entre els equips de suport tècnic) i desenvolupament d’arquitectura de les aplicacions com a desenvolupador principal, incloent-hi projectes de ciència i d’usuari.
Joan Cabós Fabregat
En Joan cabós es Enginyer Tècnic Informàtic de Gestió per la UdL i Enginyer Informàtic per la UPC. Va ser professor associat de la UdL del 1996 al 1998 i posteriorment IT Manager de l'empresa Aldoc Europe NV. Paral·lelament l'any 1997 funda la seva pròpia empresa FACTORY DATA SL especialitzada en serveis de la tecnologia de la informació en el sector de la postvenda del automòbil, en especial en el desenvolupament de catàlegs electrònics i processament d'informació des de un ampli ventall de fons.
A Factory Data l'objectiu principal és el de recopilar la informació, normalitzar i posar-la a disposició dels clients a partir d'interfícies d'usuari intuïtives i alhora molt potents. Un clar exemple seria el catàleg electrònic Elecsys amb clients en més de 20 països.
Xavier Potau Núñez
En Xavier Potau es va titular en Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica a l’EPS l’any 2005 i el 2008 ho feu en Enginyeria Industrial per l’ETSEIAT – UPC i va cursar el Master of Research in Agro-Food Production Systems a l’ETSEA-UdL.
Inicia la seva trajectòria professional al 2007 com a promotor tecnològic a la UdL i al 2012 s'incorpora com a coordinador tècnic de projectes i planificació estratègica de recerca, innovació i transferència tecnològica al sector agrari al Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimnetaria (IRTA).
Actualment treballa a TECHNOPOLIS GROUP, una consultora internacional que treballa amb governs de tot el món en temes relacionats amb la creació de coneixement i la seva aplicació pràctica a la societat.
Xavier Potau està especialitzat en l'avaluació de polítiques públiques de ciència i tecnologia, en particular en els camps de les TIC, Enginyeria, Energia, Ciències de la Vida.
Premi Alumni EPS a l'Emprenedoria
Jordi Calvís Arnó
Alumne de la 1a promoció d'Enginyeria Tècnica Industrial a l'EPS, l'any 2010 decideix muntar la seva pròpia empresa d'Enginyeria, KREUM, que neix com una empresa d'enginyeria inicialment integrada per un grup de 8 d’enginyers/eres amb experiència en el sector de la enginyeria i la consultoria.
KREUM evoluciona ràpidament dins el sector, especialitzant‐se en projectes de instal·lacions, en els que incorporem l’estalvi i la eficiència energètica. Ràpidament s’incorpora la divisió d’instal·lacions. Fa una aposta decidida per l’Estalvi i la Eficiència Energètica, i amb l'especialitzat en la redacció de: Projectes tècnics, auditories energètiques i estudis de viabilitat i Certificació energètica d’edificis, execució de Instal·lacions, disseny d’instal·lacions eficients, viables i mediambientalment sostenibles, disseny de plans d’integració d’energies renovables. (Biomassa, Foto‐tèrmiques, etc.), i disseny de plans de reducció d’emissions de CO2.
Actualment KREUM està present en el mercat dels Serveis Energètics, oferint als seus clients estudis de viabilitat i instal·lació de Plantes i Calderes de Biomassa, Energia Termo‐Solar, Fotovoltaica i autoconsum Fotovoltaic, Il·luminació industrial, vial i d’interiors, Plantes de Bio dièsel, etc. i compta amb una plantilla de 47 persones.
Joan Marc Craviotto Arnau i Marc Carrillo Castelló
En Marc Carrillo va ser estudiant de la onzena promoció (2003) d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes i en Joan Marc Craviotto estudiant de la tercera (2002) promoció d’Enginyeria Tècnica Industrial, especialitat Mecànica. Tots dos es va conèixer en la seva etapa d’estudiants a l’EPS i, en acabar els seus estudis, tot i desenvolupar individualment experiències professionals, finalment van decidir fundar conjuntament una empresa.
En Joan Marc Craviotto ha gaudit d'experiències laborals molt variades. Ha treballat en sectors com la consultoria tecnològica, enginyeria de projectes i ara, i des de fa uns anys, exerceix com a enginyer municipal per l'Ajuntament de Barcelona. Paral·lelament s'ha format en gestió d'empreses.
En Marc Carrillo és enginyer informàtic i ha treballat com a professor d'informàtica per aturats, coordinador informàtic dels concessionaris Citroën de la província de Lleida, desenvolupador de software i cap de projectes d'integració de plataformes software. També s'ha format en gestió d'empreses.
Ambdós són cofundadors de GREENSOL SMART CITY SOLUTIONS SL : una start-up que relaciona tecnologia, medi ambient i publicitat.
Frederic Lorente Mesa
Estudiant d’Arquitectura Tècnica a l’EPS, es titulà l’any 2009.
Fundador de l'empresa FL_ESTUDI, un despatx d’arquitectura tècnica que inicia la seva activitat l’any 2010, enmig d’un paradigma post crisi de la construcció que empeny a una recol·locació de la figura de l’arquitecte tècnic envers l’escenari previ.
L’estudi es crea amb voluntat de donar un servei proper basat en quatre premisses que formen els fonaments d’una ideologia de construcció:
- La base tècnica, per aconseguir solucions vàlides i compatibles a nivell constructiu
- La base humana, per pensar sempre que treballem al servei de les persones
- La base econòmica, per l’assessorament en els límits de despesa en funció de l’abast de la intervenció sempre que sigui possible
- La sostenibilitat, per la voluntat de solucionar els problemes amb la menor incidència ambiental i energètica possible.
Des de l’inici de l’activitat s’han desenvolupat intervencions de diferent tipus basades en direccions d’obra, projectes de rehabilitació, estudis de viabilitat tècnica i econòmica, redacció d’informes, elaboració de plans d’autoprotecció,… tot establint una cartera de clients i continuïtat en els treballs que han fet possible la idea empresarial en els termes en què va ser concebuda amb el pas del temps fins al dia d’avui.
Sergio Luaces Ruiz
Co-fundador i CTO de BLACKPIER, empresa que es dedica a la venta online de roba a mida per home, fruit de la idea de quatre joves emprenedors.
Blackpier reinventa el concepte de sastreria tradicional servint-se de les noves tecnologies. Es una sastreria virtual que va començar el seu camí el 2012. Amb seu a Lleida i oficina logística a Xangai, la marca ha aconseguit que el seu innovador concepte de confecció de vestits, camises i pantalons d'home a mida traspassi fronteres, operant en l'actualitat en països com Espanya, Regne Unit, Itàlia, França i Rússia, tenint previst en un futur donar el salt als Estats Units.
Com a CTO de l’empresa, entre les seves responsabilitats estarien les de supervisar les noves tecnologies i avaluar el seu potencial per convertir-se en nous productes o serveis, supervisar la selecció de projectes de recerca per assegurar-se que van a afegir valor a l'empresa, o proporcionen avaluació tècniques de cara a possibles fusions i adquisicions.
Rubén Lotina García
En Rubén Lotina es titula d'Enginyeria Tècnica en nformàtica de Sistemes a l'EPS (2003-04) i en finalitzar els estudis decideix emigrar als Estats Units on, els primers cinc anys, comença a treballar per grans marques i startups coma a desenvolupador i consultor web.
Al 2009 decideix crear el seu propi projecte online MEMONDO NETWORK, una xarxa de webs d'entreteniment que ha aconseguit arribar a tots els adolescents i joves de parla hispana residents als EEUU, aconseguint més de 3,8 milions de visites diàries.
Actualment Memondo Network s’estén en una xarxa de 12 webs i dona feina a 15 persones. L'empresa s'ha instal·lata Barcelona i treballa amb grans grups del sector de la comunicació com el Grup Godó, Endemol i Planeta.