1700 participants a la XXI edició del Mercat de Tecnologia
Descarregar PdfLa XXI edició del Mercat de Tecnologia (MdT) coorganitzat per l'ICE-UdL i l'Escola Politècnica Superior (EPS), amb el suport del Departament d'Educació, la Diputació i el Col·legi d'Enginyers Graduats i d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, sota la temàtica transversal "La Intel·ligència Artificial a les nostres vides". a plenat aquest matí de gom a gom el Campus de Cappont de la Universditat de Lleida (UdL)
El Mercat de Tecnologia és la més gran exposició de treballs i projectes tecnològics i de ciència de l'alumnat de Secundària i Formació Professional, de diversos centres educatius de la demarcació de Lleida i d’altres territoris. És un dels esdeveniments de promoció en l’àmbit de la tecnologia més important a Catalunya i són un lloc d’intercanvi d’experiències relacionades amb la tecnologia que permeten el traspàs de coneixement entre el propi jovent, tot contribuint a la generació de vocacions a l’àmbit tecnològic. Però, sobretot, són escenaris que donen visibilitat que es mereix la feina realitzada, al llarg del curs, a les aules dels centres docents, a través dels projectes que s’exhibeixen al Mercat de Tecnologia de la Universitat de Lleida. Enguany serà el XXI edició.
1.450 alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius d'una dotzena de centres de Lleida i la Franja participaran en alguns els setze tallers que s'han dut a terme i han gaudit de les ponències de Josep Plassa (Omron España), que ha abordat quin serà l'impacte de la IA i els dels robots en el futur de les professions i de Dani Jiménez (director del programa Dinàmiks de TV3), que ha explicat què és i com funciona la IA a partir de la 'visita' d'un algoritme.
L'EPS participa activament en la realització d'alguns d'aquests tallers i xerrades:
- NeuroScalextric (EPS): Taller pràctic que mostra les possibilitats de la neurociència. Actualment, els elecroencefalogarrmes s'utilitzen per a monitoritzar l'estat del cervell dels pacientes en l'àmbit mèdic. En aquest taller bellugarem el cotxe amb la ment!
- Poden pensar realment les màquines (Ramon Béjar, professor EPS): En aquesta xerrada-taller reflexionarem sobre els programes d'ordinador que semblen tenir certa intel.ligència a l'hora de donar-nos respostes a les nostres preguntes. Però, podem dir realment que són màquines intel.ligènts?
- Informàtica. LET'S CODE (EPS): Ei, t'has preguntat mai com es fa l'Instagram? i totes les pàgines web, jocs, apps que utilitzes a diari? programant. En aquest taller us oferirem una introducció molt pràctica, visual i interactiva a la programació.
- El món de la recerca en l'àmbit energètic (Álvaro de Gracia, professor EPS): S'introdueix a l'alumnat en el món de la recerca i el seu paper en la societat actual. Consta de tres parts. Parlarem dels reptes dels recursos energètics i canvi climàtic,la necessitat de fer recerca en energia i com s'està fent actualment, en una tercera part, s'exposa un projecte real que ha donat lloc a una tecnologia patentada en els darrers anys, com a cas d'èxit.
D'altra banda, el vestíbul de l'edifici Polivalent 1 ha acollit, a partir de les 11.00h l'exposició d'una quarantena de projectes tecnològics presentats al certamen per un total de 250 estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles formatius d'onze centres de Lleida, Solsona, Cervera, Mollerussa i Mequinensa.
El mercat de Tecnologia ofereix a l’alumnat la possibilitat de mostrar les seves creacions tecnològiques als seus companys i companyes i a tothom que vulgui veure-ho i és una magnífica oportunitat per conèixer la UdL i l’ambient universitari.