Mercat de Tecnologia de l'EPS per potenciar les vocacions tecnològiques
Hi van participar 1702 alumnes de 25 centres educatius
Descarregar PdfAlumnes de Secundària i Batxillerat d'una vintena de centres educatius han participat en el 16è Mercat de la Tecnologia de la UdL, una trobada tecnològica que organitzen el Vicerectorat d'Estudiants i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UdL en col·laboració amb l'Escola Politècnica Superior (EPS) i el Departament d'Educació de la Generalitat.
Els participants van presentar 72 projectes que van dur a terme durant el curs. La majoria de treballs tenen a veure amb la robòtica, la impressió 3D, la construcció i optimització d'habitatges i infraestructures.
A banda de la mostra de projectes i treballs tecnològics de l’alumnat d’ESO, BTX i Cicles Formatius del Mercat de Tecnologia, va proposar a l'alumnat un ampli ventall d’activitats paral·leles per poder completar la jornada: més de 25 activitats entre demostracions, exposicions, tallers, xerrades i visites … alguns d'ells impartits per professorat de l’Escola Politècnica Superior de la UdL o centrades en les titulacions de l’Escola:
Taller Giroscopi. Gerard Marias i Maria Masot
Un giroscopi és un dispositiu mecànic que serveix per mesurar, mantenir o canviar l’orientació de l’espai o d’algun aparell o vehicle.
Taller Drons. Juan Antonio Garriga
En aquest taller es farà una aproximació teòrica i pràctica d’una de les tecnologies més avançades en el camp de la robòtica, aeronàutica i electrònica, els drons. Aquests vehicles aeris no tripulats tenen un gran potencial en àrees molt diverses, com l’agricultura, medi ambient, control de materials nocius, recreació…
L’elecció dels materials que conformen les façanes pot influir en el consum d’energia de l’edifici. En aquest taller veurem quins materials s’utilitzen en l’arquitectura tradicional i la contemporània, com es transmet l’energia a través de les façanes i quins materials són els més adequats per a estalviar energia a l’edifici.