Núria Carretero, antiga alumna de l'EPS, rep el Premi Alfons de Borja
Núria Carretero, actualment cap de gestió estratègica de cartera de projectes de tecnologia aplicada a la investigació clínica de la multinacional suïssa Roche, va rebre la distinció d'Alumni UdL
Descarregar PdfUn Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (UdL) ple de gom a gom va acollir ahir l'acte de lliurament del Premi Alfons de Borja a la Sra. Núria Carretero Castán, antiga alumna de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la i actual cap de gestió estratègica de cartera de projectes de tecnologia aplicada a la investigació clínica de la multinacional suïssa Roche.
Prèviament a l'acte de lliurament, patrocinat pel Grup SEGRE i Banc Santander, es va dur a terme una trobada de networking. En concret, es va organitzar un cafè-col·loqui on Núria Carretero va oferir la xerrada "IA+Dona=Intel·ligència Augmentada" i on van assistir membres destacats de l'àmbit universitari i empresarial de Lleida (PCiTAL, Indra, Semic, ICG, Marqués PS).
El premi Alfons de Borja, que lliura Alumni UdL, arribava a la vuitena edició amb premiats tan destacats com el director del Vall d'Hebron Institut de Recerca, Joan Xavier Comella, el piragüista olímpic Saül Craviotto o el president de Repsol, Antoni Brufau.
En aquesta edició, presidida per l'excel·lentíssim rector de la Universitat de Lleida, Sr. Roberto Fernández i pel president d'Alumni UdL, el Sr. Josep Maria Moragues, es va guardonar a l'antiga alumna de l'EPS, Núria Carretero Castán. Núria Carretero va estudiar Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió a l'EPS de la UdL i s'ha especialitzat en projectes i intel·ligència artificial. Entre els anys 1996 i 2007, va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat a IBM, a Espanya, diversos països de la resta d'Europa i Turquia. Des del 2007 treballa a la multinacional suïssa Roche, on actualment ocupa el lloc de cap de gestió de cartera de negoci de tecnologia aplicada a la investigació clínica, a Basilea.
En el seu discurs d'agraïments Núria Carretero va reinvidicar la importància de la presència i, sobretot del lideratge, de la dona en l'àmbit STEAM i en el món de les enginyeries en particular, així mateix va lloar els seus inicis a Lleida però sempre amb una perspectiva global, internacional. Amb tot, Núria Carretero també va esgrimir tocs de com afrontar, com a cap, el repte de dirigir equips multidisciplinars amb orígens geogràfics, culturals, lingüistics, etc diversos, on la clau recau en aconseguir crear una "cultura" comuna pròpia com a grup.
El magnífic discurs de la guardonada va concloure l'acte oficial i tots els assistents van poder gaudir d'un refrigeri de comiat.
Àrea de Comunicació - Oficina de Premsa UdL: Núria Carretero, primera dona en rebre el premi d'Alumni UdL